Verkoopcijfers kranten lopen verder terug

De Vlaamse dagbladen hebben in het afgelopen jaar 35.253 gedrukte exemplaren minder verkocht dan het jaar voordien, een daling van 4,17 procent. Alle kranten delen in de klappen. De verkoop van digitale kranten beperkt de algemene daling wel tot een verlies van 2,22 procent, zo blijkt uit jongste CIM-cijfers.

Wat de papieren kranten betreft, vallen de hardste klappen bij De Morgen (-7,88 procent) en Gazet Van Antwerpen (-6,09 procent). Voor de papieren en digitale verkoop samen, blijft De Morgen status quo (+ 0,66 procent), terwijl De Tijd (+1,03 procent) nog licht vooruitgaat. Bij de gecombineerde telling van print én digitaal samen zijn de grootste verliezen voor Het Nieuwsblad/De Gentenaar (-5,32 procent) en Gazet van Antwerpen (-5,03 procent).

Franstalig België

In Wallonië slaagt de digitale verkoop er niet in om de achteruitgang van de verkoop van papieren exemplaren te milderen. Alle kranten verliezen er terrein.

Bij de gedrukte exemplaren delen vooral Le Soir (-7,87 procent) en Sud Presse (-7,23 procent) in de klappen. Met de verkoop van digitale exemplaren erbij incasseren vooral DH/Les Sports (-4,85 procent) en het Duitstalige Grenz Echo (-3,82 procent) het grootste terreinverlies.

BELGA. (2016, november 25). Cultuur & Media. Opgeroepen op december 1, 2016, van deredactie.be: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/1.2827660

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s