CHARLIE HEBDO BEDRIJFT SATIRE IN HET DUITS

charlie-hebdo-bedrijft-satire-in-het-duits

PARIJS (ANP) – Het satirische Franse tijdschrift Charlie Hebdo krijgt een Duitse versie. De eerste Duitstalige uitgave verschijnt volgende week donderdag in een oplage van zo’n 200.000 exemplaren, meldden Duitse en Franse media. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als wekelijks van het Franse origineel worden afgedrukt.

In eerste instantie zullen in de Duitse ‘Charlie’ vooral uit het Frans vertaalde artikelen en tekeningen staan. Het is de bedoeling dat op termijn ook exclusief Duitse bijdragen worden gemaakt.

Charlie Hebdo werd op 7 januari 2015 getroffen door een bloedige aanslag. Extremistische moslims schoten twaalf mensen dood op de redactie van het blad in Parijs. In de nasleep van het geweld merkten de makers dat in Duitsland grote interesse bestond voor hun blad. Van een speciale ‘overlevenden-editie’ gingen er in Duitsland ongeveer 70.000 over de toonbank.

ANP. (2016, november 23). Opgeroepen op november 26, 2016, van HP/De Tijd: http://www.hpdetijd.nl/nieuws/charlie-hebdo-bedrijft-satire-in-het-duits/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s